Marcel Ciolacu pledează pentru o Europă și o Românie liberă, în contextul provocărilor actuale

Marcel Ciolacu pledează pentru o Europă și o Românie liberă, în contextul provocărilor actuale

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, și-a exprimat dorința de a trăi într-o Românie și o Europă liberă, unde politica este lipsită de persecuții și amenințări la adresa oponenților. Într-un discurs susținut la reuniunea grupului S&D din Parlamentul European, desfășurată la București, Ciolacu a subliniat importanța alegerilor din 6-9 iunie și a necesității de a rămâne uniți în jurul valorilor democratice, în ciuda provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Liderul social-democrat a evidențiat că, în urma unei serii de crize - pandemie, criză energetică, conflicte armate și de securitate în Europa și Orientul Mijlociu - este esențial ca familiile politice europene să comunice și să colaboreze pentru a apăra democrația. El a respins orice formă de compromis cu mișcările extremiste și a subliniat că nu își dorește ca România să devină un stat vasal al Federației Ruse.

Ciolacu a menționat că prioritățile Europei trebuie să se adapteze la noile cerințe ale statelor membre, referindu-se la nevoile de bază din Piramida lui Maslow, care acum devin esențiale - traiul și securitatea. El a afirmat că aceste priorități au rădăcini social-democrate și a exprimat convingerea că dialogul între partide va fi crucial după alegerile din iunie.

În contextul acestor declarații, Marcel Ciolacu a mai vorbit despre importanța includerii României în programul Visa Waiver pentru a facilita călătoriile românilor în Statele Unite, un proiect ce ar putea fi impulsionat cu ajutorul administrației.

În concluzie, discursul președintelui PSD a fost un apel către o Europă unită și democratică, care să răspundă eficient la nevoile cetățenilor săi și să promoveze valorile social-democrate în fața provocărilor actuale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;