Marcel Ciolacu subliniază importanța politicii sociale europene la Congresul PES de la Roma

Marcel Ciolacu subliniază importanța politicii sociale europene la Congresul PES de la Roma

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a participat la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) în capitala Italiei, Roma, unde a transmis un mesaj puternic despre necesitatea unor politici sociale consolidate în Europa și a umanizării acesteia. Într-un discurs încărcat de referințe la realizările social-democrației europene, Ciolacu a evidențiat rolul acestui curent politic în protejarea drepturilor sociale și economice ale cetățenilor.

Subliniind mesajul central al întâlnirii, "Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să și trecem la fapte", liderul PSD a amintit de eforturile depuse de partidele social-democrate din întreaga Europă pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor. De la majorarea salariului minim la creșterea pensiilor și crearea de noi locuri de muncă, Ciolacu a prezentat o listă de realizări atribuite guvernelor social-democrate din Spania, Portugalia, Suedia, Danemarca, Germania și, bineînțeles, România.

Un punct important al discursului său a fost referirea la Nicolas Schmit, Comisarul pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, și la programul SURE, care a salvat milioane de locuri de muncă în timpul crizei economice declanșate de pandemia COVID-19 și de invazia Rusiei în Ucraina. România a beneficiat de peste 3 miliarde de euro prin acest program, a menționat Ciolacu, ilustrând impactul pozitiv al măsurilor social-democrate la nivel național.

În încheiere, mesajul lui Marcel Ciolacu de la Congresul PES a fost unul de solidaritate și angajament pentru continuarea luptei în favoarea unei Europe mai drepte și mai durabile, în care niciun cetățean să nu fie lăsat în urmă.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;