Marcel Ciolacu Susține Candidatura lui Klaus Iohannis pentru Secretar General NATO

Marcel Ciolacu Susține Candidatura lui Klaus Iohannis pentru Secretar General NATO

Într-un context politic în care susținerea națională este esențială, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și premierul României, și-a exprimat sprijinul pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO. În cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, Ciolacu a evidențiat că atuul major al președintelui este lipsa opoziției față de candidatura sa, contrastând cu situația contracandidatului Mark Rutte, care se confruntă cu reticența unor președinți și prim-miniștri.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei poziții pentru România, afirmând că este o chestiune de mândrie națională atunci când un român atinge un astfel de nivel înalt în cadrul unei instituții internaționale. Acesta a menționat că susține orice român pentru orice funcție internațională, subliniind că nu are adversari sau dușmani politici și că se bucură sincer pentru reușitele compatrioților săi.

De asemenea, Ciolacu a adus în discuție necesitatea ca statul român să dețină o aeronavă proprie pentru deplasările oficiale, considerând acest lucru o normalitate și o ieșire din ipocrizie. Premierul a remarcat că acest aspect ar contribui la o mai bună reprezentare a României pe scena internațională.

În contextul în care Klaus Iohannis participă la summitul NATO, reprezentând România, sprijinul exprimat de liderul PSD reprezintă un semnal pozitiv pentru unitatea și coeziunea politicii externe a țării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;