Marcel Ciolacu Desființează Speculațiile: Devansarea Alegerilor Prezidențiale și Candidatura lui Iohannis la NATO, Fără Legătură

Marcel Ciolacu Desființează Speculațiile: Devansarea Alegerilor Prezidențiale și Candidatura lui Iohannis la NATO, Fără Legătură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a clarificat recent situația privind devansarea alegerilor prezidențiale și o posibilă candidatură a președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO. În ciuda speculațiilor, Ciolacu insistă că nu există "nicio paralelă" între cele două evenimente.

Într-o serie de declarații, liderul PSD a subliniat că decizia de a organiza alegerile prezidențiale în septembrie a fost luată din motive logistice, având în vedere că luna decembrie este "cea mai activă perioadă în Parlamentul României". Acest lucru ar asigura că România nu va intra în noul an fără o lege a bugetului de stat.

De asemenea, Ciolacu a exprimat sprijinul său pentru orice român care ocupă o funcție înaltă în structurile europene sau internaționale, considerând că prezența unui român într-o poziție de vârf a NATO ar fi "un lucru foarte important".

Speculațiile privind o legătură între devansarea alegerilor și candidatura lui Iohannis au fost alimentate de anunțul coaliției PSD-PNL privind devansarea scrutinului prezidențial și de informațiile apărute în presă despre intenția României de a-l propune pe Iohannis pentru șefia NATO. Cu toate acestea, Ciolacu a fost ferm în respingerea oricărei conexiuni între aceste două aspecte.

În concluzie, Marcel Ciolacu a pus capăt zvonurilor și a reiterat că alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie din motive de eficiență administrativă, iar o eventuală candidatură a lui Klaus Iohannis la NATO este o chestiune separată, care ar aduce onoare și recunoaștere României pe scena internațională.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;