Razie de amploare împotriva contrabandei cu ţigări şi materiale explozive: Prejudiciu uriaş de 12,7 milioane de euro

Razie de amploare împotriva contrabandei cu ţigări şi materiale explozive: Prejudiciu uriaş de 12,7 milioane de euro

Autoritățile române au lansat o ofensivă majoră împotriva contrabandei, cu o serie de percheziții coordonate în 14 județe și în capitala București, vizând destructurarea a două rețele infracționale cu legături internaționale. În total, 79 de adrese au fost vizate de acțiunea masivă a polițiștilor și procurorilor DIICOT, într-un efort de a pune capăt unei scheme de contrabandă ce a generat un prejudiciu estimat la aproape 13 milioane de euro.

Grupările vizate, cu ramificații în Cehia, Bulgaria și Ucraina, sunt acuzate de contrabandă cu țigări, tutun și materiale explozive, precum și de spălare de bani. Anchetatorii au dezvăluit că, între 2022 și 2024, membrii rețelelor au introdus în România, în mod fraudulos, bunuri accizabile, cu ajutorul unor funcționari corupți, pentru a le comercializa pe piața neagră.

Operațiunea a dus la confiscarea a peste 38 de milioane de țigări, 64 de tone de tutun pentru fumat și 8,3 tone de materiale pirotehnice. De asemenea, au fost demantelate trei fabrici clandestine de țigări, două pe teritoriul României și una în Cehia. Peste 50 de mandate de aducere au fost emise, inclusiv pentru patru funcționari publici cu statut special, care sunt acum audiați la sediul DIICOT Timișoara.

Această operațiune demonstrează angajamentul autorităților de a combate rețelele de crimă organizată și de a proteja bugetul statului de activități ilegale. Urmăriți-ne pentru actualizări și detalii suplimentare despre acest caz.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;