România Modernizează Controlul la Frontiere cu Sisteme de Scanare cu Raze X

România Modernizează Controlul la Frontiere cu Sisteme de Scanare cu Raze X

România face un pas important în modernizarea controlului vamal cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat sosirea primelor două scannere dintr-un total de 26 achiziționate cu fonduri europene pentru inspectarea mărfurilor care intră în țară. Aceste echipamente avansate de scanare cu raze X vor fi instalate la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiulești și Albița și sunt așteptate să devină funcționale la finalul lunii curente.

Această inițiativă face parte dintr-un plan mai amplu de combatere a contrabandei și fraudei la frontiere, fiind un pas esențial în direcția securizării și eficientizării activităților vamale. Marcel Boloș subliniază că procesul de instalare nu se rezumă doar la plasarea fizică a scannerelor, ci include și realizarea construcțiilor necesare pentru a respecta normele de protecție radiologică în exploatarea acestor echipamente.

Prin această mișcare, România își întărește capacitatea de a monitoriza și reglementa fluxul de mărfuri care traversează granițele, sporind astfel siguranța națională și contribuind la lupta împotriva activităților ilegale. Până la finalul anului, se așteaptă ca opt scannere să fie operaționale, marcând un progres semnificativ în ceea ce privește infrastructura de control vamal a țării.

Implementarea acestor sisteme de scanare reprezintă un exemplu de utilizare eficientă a fondurilor europene, subliniind angajamentul României de a urma standardele europene în materie de securitate și control vamal.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;