România Celebrează 165 de Ani de la Unirea Principatelor cu Ceremonii Fastuoase la București și Iași

România Celebrează 165 de Ani de la Unirea Principatelor cu Ceremonii Fastuoase la București și Iași

România se îmbracă în straie de sărbătoare pentru a marca 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment pivotal în istoria națiunii, când sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Moldova și Țara Românească și-au unit forțele pentru a crea un stat național modern.

În capitala României, București, evenimentele comemorative vor debuta la ora 10:00, cu o ceremonie solemnă de depunere de coroane de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei. Ulterior, la ora 12:00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc o impresionantă ceremonie de decorare a Drapelelor de Luptă ale Statului Major al Forțelor Terestre și Diviziei 2 Infanterie "Getica". Aceste momente de reculegere și respect vor fi onorate de prezența Președintelui Klaus Iohannis și a premierului Marcel Ciolacu, care vor adresa discursuri națiunii.

În paralel, la Iași, oraș istoric și simbol al Unirii Principatelor, peste 330 de militari vor defila cu mândrie în centrul orașului, într-o paradă ce poate include și un spectaculos survol al elicopterelor militare, condițiile meteo permițând. La aceste ceremonii sunt așteptați să participe și personalități marcante ale politicii românești, inclusiv președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderii opoziției - Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac, precum și liderul AUR, George Simion, care a anunțat organizarea unui marș dedicat acestei zile de însemnătate națională.

Această zi de 24 ianuarie reprezintă nu doar un prilej de celebrare a trecutului, ci și o ocazie de a reflecta la unitatea și aspirațiile naționale ale românilor, idealuri care au fost înscrise în programele revoluționarilor de la 1848 și care continuă să inspire și să unească națiunea.

Urmăriți-ne pentru mai multe informații și detalii despre evenimentele ce vor avea loc în această zi semnificativă pentru istoria și identitatea românească.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;