Rezultate alegeri locale 2024: PSD domină primăriile și consiliile județene în mai multe orașe și județe din România

Rezultate alegeri locale 2024: PSD domină primăriile și consiliile județene în mai multe orașe și județe din România

Rezultatele alegerilor locale din 2024 au confirmat o serie de victorii pentru Partidul Social Democrat (PSD) în diferite orașe și județe din România. În urma numărătorii voturilor, PSD și-a asigurat președinția Consiliului Județean și primăriile din majoritatea orașelor importante.

La Primăria Galați, Ionuț Pucheanu a câștigat un al treilea mandat, în timp ce la Brăila, Viorel Marian Dragomir și-a asigurat de asemenea un nou mandat de primar. În Satu Mare, candidatul UDMR, Kereskényi Gábor, a obținut o victorie clară, iar la Botoșani, primarul Cosmin Andrei a fost reales pentru un nou mandat.

Surprizele au venit din partea județului Suceava, unde Gheorghe Flutur, de la PNL, este pe cale să piardă Consiliul Județean în favoarea candidatului PSD, Gheorghe Șoldan. De asemenea, la Baia Mare, PSD a câștigat Primăria pentru prima dată în 34 de ani, cu Doru Dăncuş în frunte.

În Vaslui, PSD a dominat alegerile în ciuda punerii sub acuzare a fostului lider al partidului, Dumitru Buzatu, în dosarul mitei din portbagaj, câștigând președinția Consiliului Județean și primăriile din toate cele trei municipii.

În București, PSD a obținut 27% din voturi la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, fiind urmat îndeaproape de Alianța Dreapta Unită cu 26,6%. Nicuşor Dan a obținut un nou mandat la Primăria Capitalei cu 46,9% din voturi.

Aceste rezultate reflectă o solidificare a poziției PSD în administrația locală, partidul reușind să își mențină sau să își extindă influența în mai multe regiuni ale țării.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;