Coduri de caniculă şi furtuni pun sub semnul instabilităţii vremea în România

Coduri de caniculă şi furtuni pun sub semnul instabilităţii vremea în România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de caniculă şi instabilitate atmosferică pentru mai multe regiuni din România. Codurile portocaliu şi galben de caniculă, valabile până mâine la ora 10.00, indică temperaturi maxime între 35 și 37 de grade în sud-estul Olteniei, sudul și estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei, precum și între 30 și 34 de grade în Moldova, nordul Olteniei și Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului. Pe lângă căldura intensă, se așteaptă și nopți tropicale, cu minime ce depășesc 20 de grade.

În paralel, a fost emis un cod portocaliu de furtuni pentru Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, valabil astăzi, între orele 15.00 și 23.00. Se așteaptă vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și cantități de apă ce pot depăși 50 l/mp.

Capitala României, București, se confruntă și ea cu temperaturi ridicate, de până la 37 de grade, și disconfort termic accentuat. Spre seară sunt posibile ploi și vijelii. ANM avertizează că fenomenele de instabilitate atmosferică, precum aversele și vijeliile, vor persista în mai multe regiuni ale țării și în zilele următoare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;