Rezultate alegeri locale 2024: Primari și președinți de consilii județene își reconfirmă mandatele în mai multe orașe din România

Rezultate alegeri locale 2024: Primari și președinți de consilii județene își reconfirmă mandatele în mai multe orașe din România

Rezultate parțiale ale alegerilor locale din 2024 indică victoria mai multor primari în funcție, care și-au reconfirmat mandatele în orașele și județele din România. Mihai Chirica a câștigat un nou mandat la primăria Iași, în timp ce Costel Alexe rămâne președintele Consiliului Județean Iași. George Scripcaru a obținut victoria în cursa pentru Primăria Brașov, învingându-l pe actualul primar, Allen Coliban.

La Tulcea, Ilie Ștefan a fost reales primar, iar Horia Teodorescu își păstrează poziția de președinte al Consiliului Județean Tulcea. Vergil Chițac a câștigat un nou mandat de primar al Constanței, iar Florin Mitroi a devenit președintele Consiliului Județean Constanța.

Primarul Viorel Marian Dragomir a obținut un nou mandat la primăria Brăila, iar Francisk-Iulian Chiriac a fost reales președinte al CJ Brăila. Gabriel Pleșa a fost reconfirmat în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, în ciuda acuzațiilor de plagiat.

În județul Buzău, trei primari PSD au câștigat alegerile cu un procent de 100%, fiind singuri pe listă. Doru Dăncuş a fost ales primar în Baia Mare, iar Ion Doldurea a obținut un nou mandat la Caracal.

Korodi Attila și-a asigurat un nou mandat la Primăria Miercurea-Ciuc, iar în comuna Poșaga din Alba, candidații PNL și PSD au înregistrat același număr de voturi, ceea ce ar putea duce la reluarea alegerilor.

Ionel Ciunt a fost reales primar în Zalău, iar Florin Birta a câștigat un nou mandat de primar la Oradea. Rezultatele alegerilor locale din 2024 reflectă o serie de reconfirmări ale primarilor în funcție și ale liderilor consiliilor județene, indicând continuitate în administrația locală a orașelor și județelor din România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;