Alegeri locale 2024: Victorie pentru Mihai Chirica în Iași, Doru Dăncuş în Baia Mare și alegeri necontestate în Buzău

Alegeri locale 2024: Victorie pentru Mihai Chirica în Iași, Doru Dăncuş în Baia Mare și alegeri necontestate în Buzău

În urma alegerilor locale desfășurate pe 9 iunie, primarul Mihai Chirica și-a asigurat un nou mandat la conducerea municipiului Iași, conform numărătorilor paralele efectuate de partidele politice. Mihai Chirica a obținut 32,6% din voturi, distanțându-se de următorii competitori. În paralel, Costel Alexe a fost reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași cu 34,3% din voturi.

În municipiul Baia Mare, candidatul PSD Doru Dăncuş a câștigat mandatul de primar, devansându-și contracandidatul PNL, Ionel Bogdan, cu un avans de 2000 de voturi. Dăncuş a promis să continue proiectele asumate în campanie și să lucreze pentru dezvoltarea orașului.

În județul Buzău, situația alegerilor locale a fost marcată de un caz neobișnuit, unde trei primari PSD au câștigat alegerile cu un procentaj de 100%, nefiind contestați de alți candidați. Liviu Bărăgan, Iulian Preda și Grama Cristache au fost aleși în comunele Vâlcelele, Pardoși, respectiv Odăile.

Prezența la vot a fost de 41,02% în județul Iași, cu o participare de 34,67% în municipiul Iași, în timp ce în județul Buzău a fost înregistrată o prezență de 55,40%.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;