Rezultate alegeri locale 2024: PSD câștigă primării importante în România

Rezultate alegeri locale 2024: PSD câștigă primării importante în România

La alegerile locale din 2024, Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat primării importante în România, obținând victorii în municipii precum Galați, Brăila, Botoșani și Baia Mare. Ionuț Pucheanu a fost reales primar al Galațiului pentru un al treilea mandat, în timp ce la Brăila, Viorel Marian Dragomir a obținut un nou mandat de primar. De asemenea, Cosmin Andrei a câștigat un nou mandat la Botoșani, iar la Baia Mare, Doru Dăncuş a devenit primar, marcând o premieră pentru PSD în istoria de 34 de ani a orașului.

Victoriile PSD s-au extins și în alte regiuni, cu Silviu Hurduzeu câștigând președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, iar Cristian Gentea fiind reales primar în Pitești. În Caracal, Ioan Doldurea a fost reales primar, în ciuda scandalului în care a fost implicat fiul său. Aurel Bălășoiu, exclus din PSD în urma unui scandal sexual, a câștigat Primăria Rociu din Argeș, candidând din partea PNL.

În București, PSD a obținut 27% din voturile pentru Consiliul General al Municipiului București, fiind urmat îndeaproape de Alianța Dreapta Unită. În ciuda unor scandaluri recente, Simona David a fost realeasă primar în comuna Florești, Prahova.

Numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 mai 2024 era de 18.978.908, cu un număr de 19.696 de alegători noi care au împlinit 18 ani în luna mai și au fost înscriși automat în Registrul electoral. Autoritatea Electorală Permanentă a organizat 18.955 de secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile locale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;