Peste 1.700 de apeluri la 112 pentru incidente electorale în ziua alegerilor

Peste 1.700 de apeluri la 112 pentru incidente electorale în ziua alegerilor

În ziua desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS) a raportat că operatorii Serviciului de urgență 112 au gestionat un număr de 1.736 de apeluri de urgență legate de procesul de votare. Incidentele semnalate prin aceste apeluri au variat de la suspiciuni de fraudă electorală, probleme cu materialele de vot și tulburarea ordinii publice, până la afecțiuni medicale și campanie electorală în ziua votării.

Cele mai multe dintre aceste apeluri, 341 la număr, au semnalat posibile cazuri de fraudă electorală. Alte probleme semnalate au inclus starea urnelor, sigiliilor și ștampilelor de vot, precum și probleme cu buletinele de vot și secțiile de votare, totalizând 235 de apeluri. De asemenea, au fost raportate 138 de cazuri de tulburare a liniștii și ordinii publice în proximitatea secțiilor de votare.

Operatorii 112 au transferat toate cazurile relevante către agențiile de intervenție competente, conform procedurilor operaționale stabilite. STS a subliniat că fluxurile de lucru între operatorii 112 și dispecerii agențiilor de intervenție au fost adaptate continuu pentru a asigura o funcționare eficientă a serviciului de urgență în această perioadă electorală.

Bucureștiul și județele Dolj, Mehedinți, Constanța și Giurgiu au înregistrat cel mai mare număr de apeluri legate de nereguli în procesul electoral.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;