OMS raportează că vaccinarea anti-COVID a salvat peste 1,4 milioane de vieți în Europa

OMS raportează că vaccinarea anti-COVID a salvat peste 1,4 milioane de vieți în Europa

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) aduce vești încurajatoare: vaccinarea împotriva COVID-19 a contribuit la salvarea a cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa. Acest anunț vine într-un moment în care lumea continuă să se adapteze la conviețuirea cu virusul.

Conform declarațiilor lui Hans Kluge, directorul regional al OMS, majoritatea celor care au beneficiat de protecția vaccinului sunt persoane în vârstă, care acum își pot petrece timpul alături de cei dragi. Până la data de 19 decembrie 2023, Europa a înregistrat peste 277,7 milioane de cazuri de COVID-19 și aproximativ 2,2 milioane de decese asociate bolii. Se estimează că doar prima doză de vaccin a fost responsabilă pentru salvarea a aproximativ 700.000 de vieți.

Pe măsură ce temperaturile scad, OMS subliniază importanța protejării proprii și a celor mai vulnerabili, în special în lunile de iarnă. Vaccinarea rămâne esențială, nu doar împotriva COVID-19, ci și împotriva gripei, pentru a proteja populațiile vulnerabile.

Pe lângă beneficiile directe ale vaccinării, Kluge face apel la Europa să continue să investească în sănătatea publică. Avertizează că ne pregătim insuficient pentru provocări viitoare, cum ar fi apariția unei noi variante de COVID-19 sau a altor agenți patogeni necunoscuți până acum.

Îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul medical și eliminarea penuriei de medicamente esențiale sunt alte aspecte critice subliniate de directorul regional al OMS. Kluge își exprimă îngrijorarea față de tendința de a neglija sănătatea în politicile publice și față de presiunile crescânde asupra lucrătorilor din domeniul sănătății.

Această declarație vine ca un memento că, deși am parcurs un drum lung în lupta împotriva pandemiei, trebuie să rămânem vigilenți și să continuăm să sprijinim sistemele de sănătate pentru a asigura bunăstarea cetățenilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;