Continuă creșterea cazurilor de rujeolă în România cu peste 760 de noi infectări și un nou deces

Continuă creșterea cazurilor de rujeolă în România cu peste 760 de noi infectări și un nou deces

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă în România, cu 768 de noi infectări înregistrate în ultima săptămână. În acest context, a fost confirmat decesul unui copil de 10 luni din București, care nu fusese vaccinat antirujeolic, ridicând numărul total al deceselor la 18.

Copilul decedat a fost în contact cu sora sa de 13 ani, de asemenea nevaccinată și diagnosticată cu rujeolă. În perioada 1 ianuarie 2023 - 9 iunie 2024, România a înregistrat 18.146 de cazuri confirmate de rujeolă, cu cele mai multe cazuri raportate în județele Brașov, Mureș, Argeș, Prahova și Municipiul București.

De la începutul lunii decembrie 2023 până în iunie 2024, au fost utilizate 169.312 de doze de vaccin ROR, dintre care 27.686 de doze au fost administrate copiilor cu vârste între 9 și 11 luni. OMS a avertizat la sfârșitul lunii trecute despre o creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa, iar ministrul sănătății din România, Alexandru Rafila, a confirmat că epidemia de rujeolă continuă să evolueze în țară.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;