Continuarea Plafonării Prețurilor la Alimente: Ministrul Agriculturii Propune Măsuri pentru Perioada Paștelui

Continuarea Plafonării Prețurilor la Alimente: Ministrul Agriculturii Propune Măsuri pentru Perioada Paștelui

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat miercuri intenția de a prelungi măsura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, o decizie ce vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor cu venituri mici și medii. Într-o conferință de presă, ministrul a subliniat succesul Ordonanței de Urgență nr. 67/2023 în stabilizarea prețurilor și a indicat că aproximativ jumătate din populația României beneficiază de pe urma acestei inițiative.

În contextul apropiatelor sărbători pascale, Barbu a menționat că se va lua în considerare extinderea listei de produse plafonate, pentru a include și alimentele tradițional consumate în această perioadă, cum ar fi carnea de miel/oaie. Această măsură are ca scop protejarea puterii de cumpărare a românilor și asigurarea accesului la produse alimentare la prețuri rezonabile.

În plus, ministrul a abordat și subiectul transparenței în cadrul Ministerului Agriculturii, promițând să scoată la concurs posturile vacante și să asigure o conducere competentă și nepolitizată a agențiilor subordonate, cu un accent pe distribuirea corectă și legală a fondurilor către fermierii români.

Această inițiativă vine ca răspuns la nevoile cetățenilor și ca o măsură de combatere a inflației, având ca scop menținerea stabilității prețurilor la alimentele esențiale și susținerea puterii de cumpărare a populației.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;