Președintele Klaus Iohannis Confirmă Continuarea Sprijinului pentru Ucraina în Discuția cu Secretarul General al NATO

Președintele Klaus Iohannis Confirmă Continuarea Sprijinului pentru Ucraina în Discuția cu Secretarul General al NATO

Președintele României, Klaus Iohannis, a reiterat angajamentul țării noastre față de Ucraina într-o discuție telefonică avută cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. În cadrul dialogului, au fost abordate problemele de securitate din regiunea Mării Negre și din Ucraina, evidențiind solidaritatea României cu națiunea vecină.

„Am avut o discuție substanțială cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, concentrându-ne pe situația de securitate din Ucraina și din Marea Neagră”, a comunicat Klaus Iohannis pe rețeaua socială X. Această întâlnire telefonică vine în contextul în care România a fost un susținător constant al Ucrainei de la izbucnirea conflictului.

În plus, președintele Klaus Iohannis va lua parte la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 17-18 aprilie 2024, la Bruxelles, unde se vor discuta evoluțiile războiului din Ucraina și alte subiecte de interes pentru Uniunea Europeană.

Această întâlnire subliniază rolul crucial pe care România îl joacă în regiune și angajamentul său ferm față de principiile NATO și de apărare colectivă. Continuarea sprijinului pentru Ucraina reflectă solidaritatea și determinarea țării noastre de a contribui la stabilitatea și securitatea europeană în fața provocărilor actuale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;