Președintele Klaus Iohannis neagă implicarea în scandalul "Palatului Împăratului" și accentuează lipsa de actualitate a subiectului

Președintele Klaus Iohannis neagă implicarea în scandalul "Palatului Împăratului" și accentuează lipsa de actualitate a subiectului

Președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns acuzațiilor legate de implicarea sa în scandalul investiției de 7 milioane de euro a RA-APPS într-o vilă de protocol, cunoscută sub numele de "Palatul Împăratului". Într-o serie de declarații publice, Iohannis a subliniat că nu a solicitat și nici nu i s-a oferit o astfel de locuință, considerând discuția ca fiind una cu motivații electorale.

Investigația Recorder a ridicat semne de întrebare cu privire la beneficiarul lucrărilor de renovare ale unei clădiri pe Bulevardul Aviatorilor din București, insinuând că aceasta ar fi destinată președintelui după terminarea mandatului său. Cu toate acestea, Administrația Prezidențială a negat orice solicitare oficială din partea președintelui sau a instituției pentru o astfel de locuință de protocol.

Klaus Iohannis a menționat că nu intenționează să-și scurteze mandatul de președinte și că subiectul renovării vilei nu este unul de actualitate pentru el, ci doar o temă despre care a citit în presă. Acesta a respins ideea că ar avea legătură cu lucrările de renovare, evidențiind că nu există nicio solicitare din partea sa sau a Administrației Prezidențiale în acest sens.

În ceea ce privește implicarea sa în politicile NATO, președintele a clarificat că nu are în plan să-și scurteze mandatul pentru o eventuală poziție de secretar general al Alianței. Aceste declarații vin în contextul speculațiilor recente privind o posibilă candidatură a sa pentru această funcție.

În concluzie, Klaus Iohannis se distanțează de controversele legate de "Palatul Împăratului" și subliniază că atenția acordată acestui subiect este motivată politic, nefiind o chestiune care îl privește direct.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;