Clarificări oficiale privind renovarea vilei RAPPS pentru Klaus Iohannis

Clarificări oficiale privind renovarea vilei RAPPS pentru Klaus Iohannis

Autoritățile române oferă clarificări în lumina zvonurilor privind pregătirea unei vile de lux pentru Președintele Klaus Iohannis după încheierea mandatului său. Atât Premierul Nicolae Ciucă, cât și Premierul Marcel Ciolacu au intervenit pentru a demonta speculațiile apărute în mass-media.

Într-o declarație recentă, Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că nu există date concrete referitoare la o posibilă solicitare din partea Președintelui Iohannis pentru o locuință post-mandat. El a menționat că nu este cazul să se facă presupuneri despre o eventuală mutare a președintelui de la Sibiu la București și a adăugat că renovările edificiilor RAPPS se fac din fonduri proprii, nu guvernamentale.

Pe de altă parte, Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că nu s-a discutat la nivel guvernamental despre alocarea de fonduri pentru vila din Aviatorilor și a precizat că investiția în renovarea clădirii, care este și monument istoric, se face din veniturile proprii ale RAAPPS. De asemenea, Ciolacu a recunoscut că investiția este semnificativă și s-a arătat surprins că a ajuns în situația de a oferi clarificări în acest caz.

Este important de menționat că Administrația Prezidențială a comunicat că nu a fost făcută nicio solicitare oficială din partea Președintelui Iohannis pentru atribuirea unei locuințe de protocol.

Aceste declarații vin în contextul în care Recorder.ro a publicat informații despre o vilă RAPPS care se renovează cu un buget de 7 milioane de euro, presupusă a fi destinată Președintelui Iohannis după finalizarea mandatului său. Atât oficialii guvernamentali, cât și reprezentanții Administrației Prezidențiale, se distanțează de aceste zvonuri și oferă o imagine clară a situației.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;