Clarificări în Guvern: Premierul Marcel Ciolacu neagă solicitarea de demisie a comisarului european pentru Agricultură

Clarificări în Guvern: Premierul Marcel Ciolacu neagă solicitarea de demisie a comisarului european pentru Agricultură

Într-o recentă serie de evenimente care au stârnit confuzie în spațiul public, premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut lumină asupra unor declarații anterioare ale ministrului Agriculturii, Florin Barbu, privind o posibilă cerere de demisie a comisarului european pe Agricultură, Janusz Wojciechowski.

Marcel Ciolacu a subliniat că nimeni din cadrul Guvernului României nu a cerut oficial demisia comisarului european, contrazicând astfel informațiile apărute în urma discuțiilor cu fermierii de la Târgu Mureș. Premierul a clarificat situația, afirmând că declarațiile ministrului Barbu au fost interpretate eronat. "Am vorbit și cu doamna Luminița Odobescu și am transmis foarte clar: dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toții demisia, în frunte cu comisarul european. Acum, pentru câteva luni, nu e un capăt de țară să cerem demisia cuiva", a explicat Ciolacu.

În plus, premierul a punctat că mandatul comisarului european se va încheia în curând, ceea ce face ca o eventuală cerere de demisie să fie lipsită de relevanță în contextul actual. De asemenea, a fost menționată și poziția anterioară a României în cadrul Comisiei Europene, unde Dacian Cioloș a ocupat funcția de comisar pentru Agricultură, fără a lăsa un impact notabil, după cum remarcă premierul.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, și-a nuanțat declarațiile ulterioare, reiterând că România va solicita derogări pe capitolele GAEC 7 și GAEC 8 și că, în lipsa acestora, atât miniștrii, cât și comisarul european ar trebui să demisioneze, având în vedere incapacitatea de a rezolva problemele fermierilor din statele membre ale Uniunii Europene.

Această serie de evenimente subliniază importanța comunicării clare și a unității în cadrul Guvernului, precum și necesitatea de a lua în considerare contextul geopolitic actual și impactul său asupra agriculturii europene.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;