Clarificări privind povestea unchiului lui Joe Biden și canibalii din Noua Guinee

Clarificări privind povestea unchiului lui Joe Biden și canibalii din Noua Guinee

Președintele american Joe Biden a fost recent subiectul unor dezbateri aprinse după ce a împărtășit o poveste controversată despre unchiul său, presupus a fi fost devorat de canibali în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timpul unei vizite emoționante în orașul său natal, Scranton, Pennsylvania, Biden a adus un omagiu unchiului său, Lt. Ambrose Finnegan, menționând că trupul acestuia nu a fost niciodată recuperat după ce avionul său a fost doborât în Noua Guinee, sugerând că canibalii locali ar fi fost responsabili.

Această declarație a stârnit reacții mixte, cu unii critici acuzându-l pe președinte de distorsionarea faptelor istorice, în timp ce alții au interpretat povestea ca pe o încercare de a aduce un omagiu memoriei soldaților americani. Documentele oficiale indică faptul că avionul lui Finnegan s-a prăbușit în mare, și nu pe uscat, contrazicând astfel povestea lui Biden.

Casa Albă, prin vocea purtătoarei de cuvânt Karine Jean-Pierre, a apărat intențiile președintelui, subliniind natura emoționantă și importanța momentului în care Biden și-a amintit de unchiul său. Jean-Pierre a confirmat că avionul s-a prăbușit în Pacific, însă a accentuat că președintele a vrut să onoreze sacrificiul soldaților și veteranilor.

Povestea a oferit și oportunitatea pentru opoziția republicană de a critica ceea ce ei consideră a fi o gafă a președintelui, interpretând incidentul ca pe o dovadă a declinului său cognitiv. Această perspectivă a fost amplificată de contul oficial de campanie al lui Donald Trump, care a ironizat situația pe rețelele sociale.

În ciuda controversei, Casa Albă și-a menținut poziția că președintele a dorit să evidențieze importanța recunoașterii sacrificiului soldaților americani, în special în contrast cu afirmațiile anterioare ale lui Donald Trump despre soldații căzuți la datorie.

În concluzie, în timp ce povestea unchiului lui Biden a atras atenția și a generat discuții, este clar că intenția președintelui a fost de a aduce un tribut emoționant și respectuos celor care și-au pierdut viața în slujba națiunii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;