Transgaz în Centrul Controversei: Achiziții de iPhone-uri Suspendate și Explicații în Așteptare

Transgaz în Centrul Controversei: Achiziții de iPhone-uri Suspendate și Explicații în Așteptare

În mijlocul unei dezbateri aprinse privind cheltuielile companiilor de stat, Transgaz se află sub lupa opiniei publice și a autorităților pentru achiziția de noi iPhone-uri pentru directorii săi. Directorul general al Transgaz, Sterian Ion, a suspendat achiziția de noi dispozitive mobile, în urma reacției premierului Marcel Ciolacu, care a solicitat explicații și a sugerat ca Sterian Ion să își achiziționeze telefonul din propriul salariu.

Sterian Ion a apărat necesitatea telefoanelor performante, argumentând că acestea sunt esențiale pentru activitățile complexe și riscurile asociate cu transportul și echilibrarea sistemului de gaze naturale, inclusiv pentru operațiunile din Republica Moldova și Transnistria. El a evidențiat faptul că directorii companiei utilizează semnătura electronică pentru a semna documente direct de pe telefoanele mobile, o funcție vitală pentru eficientizarea proceselor.

La rândul său, Sterian Ion a recunoscut că beneficiază de un iPhone de serviciu, primit acum 1-2 ani, pe care îl folosește în interesul companiei. Totuși, în lumina criticilor recente, a dispus suspendarea comenzii pentru dispozitivele noi și așteaptă o întâlnire cu premierul pentru a oferi explicații detaliate.

În plus, veniturile nete ale directorului general au fost subiect de discuție, acestea crescând cu 10,5% în 2022, ajungând la peste 365.000 de euro. Sterian Ion a subliniat că remunerația sa este legată de îndeplinirea unui număr mare de indicatori de performanță, pe care i-a depășit cu succes. În același an, el și-a achiziționat un apartament în Abu Dhabi, explicând că investiția este destinată copiilor săi, care sunt medici și ar putea lucra în regiune.

Achizițiile anterioare de iPhone-uri de către Transgaz au arătat că acesta este un obicei al companiei, cu contracte atribuite în anii precedenți către diferite firme pentru furnizarea de telefoane mobile de ultimă generație.

În contextul acestor evenimente, premierul Marcel Ciolacu a convocat conducerea Transgaz pentru a oferi clarificări privind aceste achiziții, subliniind necesitatea de a se conforma cerințelor de reducere a cheltuielilor bugetare.

În timp ce Transgaz așteaptă întâlnirea cu premierul pentru a-și explica poziția, opinia publică și autoritățile rămân vigilente în privința modului în care companiile de stat își gestionează resursele financiare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;