Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, așteaptă concluziile Parchetului în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, așteaptă concluziile Parchetului în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu se poate vorbi despre o culpă medicală în cazul deceselor înregistrate la Spitalul Pantelimon din București, unde un scandal a izbucnit în urma acuzațiilor aduse de o asistentă privind administrarea incorectă a unei substanțe. Cu toate acestea, Rafila menționează că se așteaptă la concluziile Parchetului pentru a nu influența ancheta în curs.

În urma unui conflict intern, Corpul de Control al ministrului a efectuat verificări la spital, iar concluziile preliminare nu indică nicio abatere profesională. Totodată, Colegiul Medicilor a confirmat că actul medical a fost corect, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală pentru infracțiunea de omor, dar fără a indica persoane suspecte.

În contextul acestor evenimente, Rafila a subliniat că neînțelegerile interne nu ar trebui să afecteze siguranța pacienților sau imaginea sistemului de sănătate, mai ales în perioada precampaniei electorale, când astfel de scandaluri sunt adesea folosite în scopuri politice.

Pe de altă parte, președintele României, Klaus Iohannis, se pregătește să se pensioneze din învățământ după o carieră de 42 de ani. Acesta și-a depus recent cererea de pensionare de la catedra de Fizică a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”. Conform declarațiilor președintelui Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, pensia estimată a lui Iohannis se va încadra între 8.000 și 9.000 lei.

Aceste două subiecte reflectă aspecte diferite ale vieții publice din România, de la problemele sistemului de sănătate la tranziția în viața de pensionar a unui înalt oficial al statului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;