Criza în Coaliția de Guvernare: Refuzul lui Cîrstoiu de a se retrage din cursa pentru Primăria Bucureștiului și reacția Ministrului Sănătății

Criza în Coaliția de Guvernare: Refuzul lui Cîrstoiu de a se retrage din cursa pentru Primăria Bucureștiului și reacția Ministrului Sănătății

Situația tensionată din cadrul Coaliției de Guvernare PSD-PNL ia o nouă întorsătură pe fondul acuzațiilor de incompatibilitate aduse lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul pentru Primăria Bucureștiului. Medicul Cîrstoiu refuză să-și retragă candidatura, în ciuda solicitărilor indirecte venite din partea liderilor coaliției și a ultimatumului dat de Marcel Ciolacu, Președintele PSD.

Cîrstoiu, acuzat că ar fi direcționat pacienți de la Spitalul Universitar, unde era manager, către clinica privată pe care o conduce împreună cu soția sa, este sub presiunea de a organiza o conferință de presă pentru clarificarea acestor aspecte. Totuși, candidatul a transmis că va vorbi public doar după depunerea oficială a candidaturii sale pentru alegerile din 9 iunie.

Această situație a generat îngrijorări în rândul liderilor PNL, care consideră că scandalul poate afecta campania națională a partidului. Înregistrări audio obținute de Digi24 relevă că fostul premier Theodor Stolojan a subliniat impactul negativ al întârzierii clarificărilor din partea lui Cîrstoiu.

Pe acest fond, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a adus în discuție necesitatea unei declarații pe proprie răspundere din partea medicilor din spitalele publice, prin care să se ateste că nu direcționează pacienți către sistemul privat. Rafila a menționat și despre un proiect de lege care vizează stabilirea unor sancțiuni aplicabile pentru astfel de practici, însă acesta a fost avizat negativ de Guvern.

În timp ce criza se adâncește în Coaliție, se așteaptă ca discuțiile dintre Ciolacu și Cîrstoiu să ducă la o rezolvare a conflictului, iar Rafila să avanseze în implementarea măsurilor de responsabilizare a medicilor în sistemul public de sănătate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;