Criză în AUR Buzău: Elena Năstăsoiu și alți candidați se retrag din cursa electorală

Criză în AUR Buzău: Elena Năstăsoiu și alți candidați se retrag din cursa electorală

Într-o mișcare surprinzătoare care zguduie scena politică locală, Elena Năstăsoiu, candidata Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Primăria Buzău, împreună cu 18 membri ai listei de consilieri locali, a anunțat retragerea sa din toate competițiile electorale. Cu doar 10 minute înainte de închiderea termenului de depunere a candidaturilor, decizia a venit ca un fulger pentru alegătorii și simpatizanții partidului.

Năstăsoiu a lansat acuzații grave la adresa conducerii centrale a AUR, susținând că aceasta a ignorat propunerile filialei locale și a impus candidați fără a se consulta cu membrii activi din Buzău. "Am decis să mă retrag din AUR, din calitatea de candidat la Primăria Buzău, la Consiliul Local și de la europarlamentare AUR. Ne-au fost impuși oameni pe listă care n-au fost văzuți în acțiunile noastre," a declarat Năstăsoiu, etichetând AUR drept "cea mai mare otravă pentru electoratul românesc".

Reacția organizației județene AUR Buzău nu a întârziat să apară, punând plecarea membrilor pe seama unor "infiltrați" din Coaliția PSD-PNL, care ar fi încercat să blocheze partidul. În timp ce AUR se confruntă cu această situație internă tensionată, alți membri au părăsit partidul la nivel național, ridicând semne de întrebare asupra unității și stabilității acestuia înainte de alegeri.

Această schismă internă ar putea avea implicații semnificative asupra viitorului AUR pe scena politică, în special în contextul în care partidul a încercat să se prezinte ca o alternativă la partidele tradiționale. Cu acuzații de minciuni și speranțe deșarte aruncate în spațiul public, AUR va trebui să gestioneze această criză cu atenție pentru a-și păstra credibilitatea în rândul alegătorilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;