Tensiuni crescute: Kremlinul critică ajutorul SUA pentru Ucraina și îl cataloghează drept "politică colonială"

Tensiuni crescute: Kremlinul critică ajutorul SUA pentru Ucraina și îl cataloghează drept "politică colonială"

Într-o declarație recentă, Kremlinul a etichetat noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina ca fiind o manifestare a "politicii coloniale", susținând că acesta nu va influența cursul conflictului actual de pe front. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a exprimat opinia că forțele ucrainene se confruntă cu dificultăți considerabile și că ajutorul american, deși substanțial, nu va schimba această situație.

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților SUA, a preconizat organizarea unui vot pentru un nou pachet de ajutor, în valoare de 61 de miliarde de dolari, destinat sprijinirii Ucrainei în conflictul cu Rusia. Cu toate că Uniunea Europeană a promis un suport financiar general mai mare, contribuția militară a SUA rămâne cea mai consistentă în sprijinirea eforturilor Ucrainei de a rezista agresiunii rusești.

Peskov a subliniat că o porțiune semnificativă din ajutorul american va beneficia industria de apărare din SUA, sugerând că Ucraina este folosită pentru interesele economice ale Statelor Unite și că se acumulează datorii în acest proces. De asemenea, a menționat că situația de pe front este departe de a fi favorabilă pentru Ucraina, iar ajutorul SUA nu va putea modifica această realitate.

Conform estimărilor, Rusia ocupă aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei, iar liderii occidentali și experții în informații avertizează că războiul se află într-un punct critic. Ei susțin că, fără un sprijin urgent și amplificat pentru Ucraina, ar putea exista riscul unei victorii rusești și a unei umiliri a Occidentului.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a escaladat la cea mai gravă criză în relațiile dintre Moscova și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962. Ucraina, cu sprijin occidental, afirmă că se apără împotriva unei tentative de expansiune teritorială cu caracter imperialist din partea Rusiei, în timp ce Rusia acuză SUA că încearcă să atragă Ucraina în sfera de influență occidentală și să o utilizeze ca o amenințare împotriva intereselor rusești.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;