Tensiuni crescute: Rusia îl acuză pe senatorul american Lindsey Graham de "terorism de stat"

Tensiuni crescute: Rusia îl acuză pe senatorul american Lindsey Graham de "terorism de stat"

Într-un gest care subliniază tensiunile dintre Kremlin și Occident, autoritățile ruse au plasat pe lista persoanelor implicate în activități extremiste și teroriste pe senatorul american Lindsey Graham. Acesta este un răspuns direct la acuzațiile aduse de Graham Moscovei, care include acuzații de terorism de stat în urma morții disidentului Aleksei Navalnîi în detenție.

Rosfinmonitoring, autoritatea rusă pentru monitorizare financiară, a făcut anunțul marți, ceea ce înseamnă că eventualele active financiare ale senatorului republican pe teritoriul Rusiei vor fi blocate. Aceasta vine în urma unei proceduri penale lansate împotriva lui Graham în mai 2023, în contextul declarațiilor sale privind victimele invaziei militare ruse în Ucraina.

Senatorul Graham, membru al Comisiei Judiciare din Senatul SUA, a făcut declarații puternice, atribuindu-i Rusiei responsabilitatea pentru moartea lui Navalnîi și a sugerat că Rusia ar trebui desemnată ca sponsor al terorismului de stat conform legislației americane. Aceste declarații au fost făcute în cadrul unui interviu pentru CBS, preluat de Politico.com.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt deja tensionate din cauza conflictului din Ucraina, cu sancțiuni economice și politice impuse de Statele Unite, Uniunea Europeană și Grupul G7. Ca răspuns, Rusia a impus restricții împotriva oficialilor occidentali, inclusiv din Marea Britanie, SUA și UE.

Într-un comentariu pentru Reuters, Graham a respins acuzațiile Rusiei și a declarat că va purta mandatul de arestare emis de guvernul lui Putin ca pe o "medalie de onoare", subliniind natura simbolică și lipsa de consecințe practice a acțiunilor Kremlinului.

În timp ce acest conflict diplomatic continuă să se desfășoare, este clar că acuzațiile reciproce și etichetarea ca terorist sau extremist sunt mai mult decât simple cuvinte, ci reprezintă un alt nivel al confruntării politice dintre Rusia și Occident.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;