Criza politică în PNL Timiș: Alin Nica se opune alianței cu PSD și își anunță demisia

Criza politică în PNL Timiș: Alin Nica se opune alianței cu PSD și își anunță demisia

Tensiunile politice din cadrul Partidului Național Liberal (PNL) Timiș ating cote maxime după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a exprimat vehement opoziția față de decizia coaliției de guvernare de a avea candidați comuni cu Partidul Social Democrat (PSD) la alegerile locale. Într-o declarație controversată, Nica a afirmat că "mai bine își taie o mână" decât să susțină candidatura social-democratului Alfred Simonis la șefia CJ Timiș.

Scandalul a izbucnit în urma unei reuniuni a Biroului Politic al PNL, unde s-a hotărât că la Timiș, candidatul la președinția CJ să fie de la PSD, în timp ce PNL va propune un candidat pentru primăria Timișoara. Nica, care a condus CJ Timiș timp de 20 de ani și dorea să candideze pentru un nou mandat, consideră această decizie un compromis inacceptabil și un act de trădare a principiilor liberale.

În urma acestei poziții, Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al Organizației Timiș, iar Vasile Blaga a fost numit să asigure interimatul. Această mișcare a stârnit un val de nemulțumiri în rândul membrilor locali ai partidului, ducând la prima demisie din partid, cea a secretarului general al filialei Timiș, Dănuț Groza, care a criticat deciziile luate "la un șpriț în capitală" și lipsa de legătură cu doctrina liberală.

Criza politică din PNL Timiș ridică semne de întrebare asupra viitorului partidului în regiune și asupra impactului pe care îl va avea această dispută internă asupra rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie. De asemenea, situația subliniază tensiunile dintre aripa locală și cea centrală a partidului, precum și dificultățile de a menține o coeziune într-o coaliție de guvernare cu viziuni diferite.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;