Anchetă amplă la Spitalul "Sfântul Pantelimon" după acuzațiile privind decesele suspecte la ATI

Anchetă amplă la Spitalul "Sfântul Pantelimon" după acuzațiile privind decesele suspecte la ATI

În urma acuzațiilor grave legate de decesele suspecte ale unor pacienți la secția de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului "Sfântul Pantelimon" din București, autoritățile au demarat o anchetă complexă pentru a elucida situația. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a exprimat îndoieli cu privire la acuzațiile care sugerează că o administrare incorectă a unui medicament ar fi dus la decesul a 20 de pacienți între 4 și 7 aprilie.

Într-o primă declarație, Rafila a subliniat importanța unei abordări prudente, menționând că acuzațiile sunt neasumate și că nu se pot trage concluzii pripite fără o verificare amănunțită. Conform acestuia, o sesizare scrisă fără precizarea autorului nu poate constitui un element de acuzare suficient pentru a pune sub semnul întrebării practica medicală a doctorilor.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost trimis la spital pentru a verifica aspectele sesizate, iar o comisie internă formată din medici din alte secții a fost constituită pentru a evalua acuzațiile. În plus, Colegiul Medicilor din Municipiul București a fost implicat în anchetă, având în vedere că este vorba despre posibile erori de natură medicală.

Managerul Spitalului "Sfântul Pantelimon", într-o declarație de presă, a menționat dificultatea de a crede în acuzațiile aduse, având în vedere că în perioada menționată, decesele înregistrate au fost ale pacienților cu multiple afecțiuni. Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în legătură cu aceste evenimente.

Situația este în atenția publicului și a autorităților competente, iar ancheta în curs va urmări să determine dacă a existat o culpă medicală și cine sunt responsabilii pentru aceste decese tragice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;