Klaus Iohannis Reiterează Neimplicarea Militară a României în Ucraina și Subliniază Importanța Apărării Antiaeriene

Klaus Iohannis Reiterează Neimplicarea Militară a României în Ucraina și Subliniază Importanța Apărării Antiaeriene

Președintele României, Klaus Iohannis, a confirmat în declarații recente că România nu va trimite combatanți în Ucraina. În contextul discuțiilor privind o posibilă cedare a unei baterii Patriot, Iohannis a subliniat complexitatea situației și necesitatea unei analize aprofundate înainte de a lua o decizie în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Președintele a insistat că România nu poate rămâne fără apărare antiaeriană și că, în cazul în care se va ceda ceva, țara trebuie să primească ceva în schimb.

Într-o discuție anterioară cu președintele american Joe Biden, Iohannis a menționat că România este deschisă la discuții, dar că decizia finală va fi luată în CSAT. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Tîlvăr au exprimat rezerve cu privire la furnizarea unui sistem Patriot Ucrainei, subliniind importanța acestuia pentru apărarea României.

Pe lângă aceste aspecte, Iohannis a abordat și problema achizițiilor de apărare, menționând dificultățile legate de bugetarea anuală și necesitatea îmbunătățirii regulilor de achiziții publice la nivelul Uniunii Europene pentru a facilita procesul de înzestrare militară.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;