Finalizarea Grevă la Poșta Română: Detalii despre Noul Contract Colectiv de Muncă și Creșterea Salarială

Finalizarea Grevă la Poșta Română: Detalii despre Noul Contract Colectiv de Muncă și Creșterea Salarială

După zile de negocieri și tensiuni, greva generală a angajaților Companiei Naționale „Poșta Română” a ajuns la un final. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a făcut anunțul așteptat de mulți: un nou contract colectiv de muncă a fost semnat, promițând creșteri salariale în două etape.

Angajații Poștei Române, care au intrat în grevă cerând majorări salariale, au motive să respire ușurați. Contractul nou-negociat prevede o creștere salarială cuprinsă între 350 și 370 de lei net. Această majorare va fi implementată în două tranșe: prima la 1 iulie, când salariul minim pe economie va crește la 3.700 de lei brut, și a doua la 1 septembrie.

Greva, care a început pe data de 1 aprilie, a pus presiune pe serviciile poștale, afectând distribuirea pensiilor și alte servicii esențiale. Peste 7.000 de angajați din 32 de județe au participat la proteste, determinând conducerea companiei să deschidă negocieri cu sindicatele. În cele din urmă, după ore îndelungate de discuții, s-a ajuns la un acord care a fost semnat marți seara.

Ministrul Ivan a subliniat importanța predictibilității salariale pentru angajații Poștei Române și a garantat că beneficiarii serviciilor poștale vor primi prestațiile la timp. Contractul colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM, iar cu acest pas, conflictul de muncă este considerat închis și activitatea Poștei Române se va relua în mod normal.

Această rezoluție vine ca un răspuns la cererile sindicatelor pentru o salarizare mai bună și condiții de muncă îmbunătățite. Cu toate acestea, ministrul a precizat că nu toți angajații vor primi aceeași sumă, deoarece salarizarea depinde de vechime și gradul de încadrare.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și informații despre Poșta Română și alte subiecte de interes, urmăriți-ne pe Google News.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;