Explozie urmată de incendiu la magazinul Dedeman din Botoșani

Explozie urmată de incendiu la magazinul Dedeman din Botoșani

O explozie urmată de un incendiu a avut loc astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, la magazinul Dedeman situat în Botoșani. Incidentul a dus la rănirea a cel puțin 13 persoane, dintre care patru se află în stare gravă. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar victimele au fost transportate la unități medicale din București și Iași.

Potrivit comunicatului de presă al companiei, la momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență investighează circumstanțele care ar fi putut duce la acest eveniment. Dedeman a subliniat că toate normele de siguranță erau respectate și că magazinul dispunea de toate autorizațiile și avizele necesare.

Reprezentanții Dedeman au declarat că funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a ajutat la limitarea daunelor produse de incendiu. Compania a asigurat că va colabora cu autoritățile și va oferi suportul necesar persoanelor afectate, punând la dispoziție toate resursele necesare pentru recuperarea acestora.

În urma incidentului, peste 110 persoane care se aflau în magazin, clienți și angajați, au fost evacuate în siguranță. Intervenția promptă a echipelor de salvare a permis stingerea rapidă a incendiului și transportarea imediată a răniților către spitale.

Autoritățile continuă să cerceteze cauzele care au condus la producerea exploziei și vor oferi informații oficiale după finalizarea anchetelor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;