Explozie și incendiu la Dedeman Botoșani: Planul Roșu de intervenție activat

Explozie și incendiu la Dedeman Botoșani: Planul Roșu de intervenție activat

O explozie puternică urmată de un incendiu a avut loc la magazinul Dedeman din Botoșani. Incidentul a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție, o măsură ce indică o situație de urgență majoră. În urma exploziei, cel puțin zece persoane au fost rănite și un număr de 30 de persoane s-au autoevacuat din clădire.

La fața locului au fost mobilizate numeroase echipaje de intervenție, inclusiv două autospeciale de stingere, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. Autoritățile au confirmat că misiunea este în dinamică și că se intervine pentru căutarea altor posibile victime și pentru stingerea incendiului.

În plus, un elicopter Black Hawk a fost trimis de la Iași la Botoșani pentru transferul răniților, iar există riscul de prăbușire a structurii magazinului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a cerut mobilizarea echipajelor din județul Suceava pentru a sprijini operațiunile de intervenție.

Deflagrația s-ar fi produs din cauza unei centrale termice aflate în interiorul magazinului, iar o parte din fațada acestuia a fost grav afectată. Vom reveni cu informații pe măsură ce situația se clarifică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;