Patronii staţiei GPL din Crevedia, trimiși în judecată pentru distrugere din culpă şi alte infracţiuni

Patronii staţiei GPL din Crevedia, trimiși în judecată pentru distrugere din culpă şi alte infracţiuni

Cosmin Stîngă şi Ionuţ Doldurea, patronii firmei care opera staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost trimişi în judecată pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Patronii sunt acuzaţi că, prin nerespectarea legislaţiei în domeniu, au creat condiţiile pentru producerea unei explozii urmate de un incendiu la data de 26 august 2023, care a dus la decesul a cinci persoane şi vătămarea corporală a altor 54, precum şi la distrugerea sau degradarea a numeroase bunuri imobile şi mobile.

Conform anchetatorilor, patronii au continuat să opereze punctul de lucru în mod neautorizat şi au pus la dispoziţia angajaţilor echipamente neconforme, contribuind astfel la producerea tragediei. Parchetul General a menţinut sechestrul asupra a 63 de imobile aparţinând societăţii şi asupra a 8 imobile ale celor doi patroni, precum şi poprirea asupra a 15 conturi bancare deţinute de inculpaţi, pentru asigurarea resurselor necesare despăgubirii părţilor civile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Răcari.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;