Carlo Acutis, „Influencerul lui Dumnezeu”, pe cale să devină primul sfânt milenial

Carlo Acutis, „Influencerul lui Dumnezeu”, pe cale să devină primul sfânt milenial

Papa Francisc a recunoscut un al doilea miracol atribuit lui Carlo Acutis, deschizând astfel calea pentru ca adolescentul italian să fie declarat primul sfânt al generației milenialilor. Carlo Acutis, care a decedat la vârsta de 15 ani din cauza leucemiei în anul 2006, a devenit cunoscut pentru activitatea sa de răspândire a credinței catolice prin intermediul internetului, fiind supranumit „influencerul lui Dumnezeu”.

Decizia Suveranului Pontif a venit după o întâlnire cu cardinalul Marcello Semeraro, responsabil pentru studierea miracolelor în cadrul Vaticanului. Această recunoaștere a unui al doilea miracol este pasul necesar pentru canonizarea lui Acutis, care a fost beatificat în 2020, după ce primul miracol i-a fost atribuit.

Acutis, născut la Londra și crescut la Milano, a administrat site-ul web al parohiei sale și mai târziu al unei academii a Vaticanului, folosindu-și abilitățile digitale pentru a promova credința catolică. Biserica Catolică învață că miracolele sunt fapte divine, însă sfinții pot mijloci pentru credincioși, iar un miracol este adesea considerat o vindecare care nu poate fi explicată medical.

În plus, Carlo Acutis a fost numit unul dintre patronii Zilei Mondiale a Tinerilor din 2023, un eveniment major pentru tinerii catolici, datorită influenței sale semnificative în evanghelizarea prin internet. Data la care va fi formalizată canonizarea lui Acutis nu a fost încă anunțată de către Vatican.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;