Prințul Paul de România, arestat în Malta și așteaptă decizia privind extrădarea

Prințul Paul de România, arestat în Malta și așteaptă decizia privind extrădarea

Prințul Paul de România, nepotul Regelui Carol al II-lea, a fost arestat preventiv în Malta, unde se afla după ce a fugit din Franța, țara care a refuzat să-l extrădeze în urma unei decizii definitive a instanței. Arestarea sa a venit ca urmare a unui mandat european activ, iar acum autoritățile române depun eforturi pentru ca acesta să-și execute pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu în România.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a comunicat că instanța din Malta a respins solicitarea prințului de a fi eliberat pe cauțiune, o decizie care poate fi totuși contestată. Ministerul Justiției va furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului.

Prințul Paul a fost depistat într-un resort de lux din Malta, iar capturarea sa a fost posibilă datorită cooperării între Poliția Română și cea din Malta. Condamnat în decembrie 2020, Paul de România a fugit în Franța înainte de pronunțarea deciziei. Instanțele franceze au refuzat extrădarea sa pe baza unui viciu de procedură legat de compunerea completului de judecată din România.

Acum, cu arestarea sa în Malta, se deschid noi posibilități pentru ca prințul Paul să fie adus în fața justiției române. Acest caz a captat atenția publicului și subliniază eforturile constante ale autorităților de a aduce la răspundere persoanele condamnate, indiferent de statutul lor sau de locația în care se ascund.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;