Rusia acuză imixtiunea premierului român în afacerile Republicii Moldova

Rusia acuză imixtiunea premierului român în afacerile Republicii Moldova

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, a acuzat declarațiile premierului României, Marcel Ciolacu, despre identitatea națională a locuitorilor Republicii Moldova ca fiind provocatoare și o imixtiune grosolană în afacerile interne ale acestei țări. Zaharova a subliniat că astfel de comentarii din partea unui oficial român nu au primit un răspuns adecvat din partea Chișinăului oficial.

Declarațiile lui Ciolacu, făcute într-un interviu pentru Digi24, susțineau că în Republica Moldova „nu există moldoveni, ci doar români” și că „nu există o limbă moldovenească, există limba română”. Aceste comentarii au venit în contextul în care premierul român a afirmat că România va continua să sprijine Republica Moldova, inclusiv prin exportul de energie, ca parte a unui pachet de ajutor, menționând că acest lucru este esențial pentru supraviețuirea economică a „fraților noștri”.

Critica dură a Rusiei survine după protestele organizate de blocul politic „Victorie”, controlat de oligarhul fugar Ilan Șor și format la Moscova, care a manifestat în fața Ambasadei României la Chișinău împotriva declarațiilor lui Ciolacu. Premierul român a subliniat, de asemenea, că Maia Sandu reprezintă „singura soluție europeană și democratică pentru Moldova” și a menționat că al doilea palier de sprijin pentru Republica Moldova este educația, ca parte a unui acord bilateral.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;