NATO intensifică sprijinul pentru Ucraina și răspunde la tensiunile cu Rusia

NATO intensifică sprijinul pentru Ucraina și răspunde la tensiunile cu Rusia

În contextul războiului din Ucraina, NATO a anunțat vineri că își va asuma un rol mai important în coordonarea livrărilor de armament pentru Ucraina, cu Secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg, subliniind că aceste eforturi nu transformă NATO în parte a conflictului. Se va organiza o misiune oficială denumită NSATU (NATO Security Assistance and Training for Ukraine), cu comandamentul în Germania și noduri logistice în estul teritoriului Alianței.

Simultan cu aceste acțiuni, Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a oferit o replică fermă la condițiile de pace impuse de Vladimir Putin Ucrainei, declarând că liderul rus nu este în poziția de a dicta Ucrainei condiții pentru a instaura pacea. În plus, Jens Stoltenberg a confirmat că Alianța Nord-Atlantică a plasat 500.000 de militari în stare de disponibilitate de reacție și va intensifica măsurile de protejare a infrastructurii în fața actelor ostile ale Rusiei.

Într-un alt context, Kremlinul a reacționat la declarațiile lui Stoltenberg despre posibilitatea desfășurării mai multor arme nucleare și punerea acestora în stare de prealertă, considerându-le o escaladare a tensiunii. Rusia acuză Statele Unite și aliații săi că împing lumea în pragul confruntării nucleare prin oferirea de arme Ucrainei, arme care pot fi folosite împotriva teritoriului rus.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;