Volodimir Zelenski își intensifică eforturile pentru integrarea Ucrainei în NATO la Forumul Economic de la Davos

Volodimir Zelenski își intensifică eforturile pentru integrarea Ucrainei în NATO la Forumul Economic de la Davos

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a accentuat demersurile pentru aderarea țării sale la NATO în cadrul întâlnirilor de la prestigiosul Forum Economic Mondial de la Davos. În ciuda absenței liderilor marcanti ai lumii, Zelenski a reușit să atragă atenția asupra situației critice prin care trece Ucraina în contextul conflictului cu Rusia.

În discuția sa cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Zelenski a evidențiat necesitatea urgentă de a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, în fața atacurilor aeriene rusești, și a exprimat așteptarea ca NATO să adopte decizii favorabile în acest an pentru a apropia Ucraina de statutul de membră a alianței.

Stoltenberg a exprimat un optimism prudent, recunoscând că, deși situația pe câmpul de luptă rămâne gravă, există motive de speranță. Ucraina își menține independența, populația a respins influența Rusiei și s-a orientat către valorile occidentale, iar apropierea de NATO este mai pronunțată ca oricând.

De asemenea, Zelenski a avut o întrevedere cu Jake Sullivan, Consilierul pentru Securitate Națională al SUA, care i-a transmis un mesaj de la președintele Joe Biden. Administrația Biden încurajează Ucraina să adapteze strategia de răspuns la agresiunea rusă, trecând de la o abordare ofensivă la una defensivă, cu condiția ca SUA și aliații să furnizeze resursele necesare pentru o astfel de apărare.

În ciuda presiunilor și a situației dificile, Ucraina refuză categoric ideea unui "conflict înghețat" și solicită în continuare "ajutorul și sprijinul" partenerilor internaționali pentru a câștiga acest război de apărare.

În concluzie, Forumul Economic de la Davos a devenit o platformă unde Ucraina și-a reiterat dorința de integrare în structurile euro-atlantice și a căutat noi susținători pentru cauza sa, într-un moment în care solidaritatea internațională este mai necesară ca niciodată.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;