O femeie din Cecenia scapă de răpire și moarte filmându-se în timp ce familia încerca să o răpească

O femeie din Cecenia scapă de răpire și moarte filmându-se în timp ce familia încerca să o răpească

Lia Zaurbekova, o femeie de 19 ani din Cecenia, a scăpat de o tentativă de răpire a familiei sale în timp ce se afla într-o secție de poliție din Moscova, filmând întregul incident cu telefonul mobil. În timp ce rudele sale încercau să o aducă înapoi în Cecenia, Zaurbekova a avertizat că ar putea fi ultima dată când cineva va mai auzi de ea dacă aceștia ar fi avut succes. Înainte de acest incident, tânăra a fugit din apartamentul părinților săi din capitala Rusiei, unde a fost supusă violențelor fizice și psihologice.

Fuga ei a declanșat o urmărire intensă din partea tatălui și altor bărbați ceceni, inclusiv rude îndepărtate, care până la urmă au descoperit unde se ascundea. După ce a scăpat din nou refugiindu-se într-o secție de poliție, familia Zaurbekova a înconjurat clădirea, așteptându-i ieșirea. Zaurbekova, acum într-o locație secretă, a relatat că era dispusă să își ia viața decât să fie prinsă și ucisă în Cecenia, o regiune cunoscută pentru încălcarea drepturilor omului și violența domestică, condusă de liderul cecen Ramzan Kadîrov.

Aceasta nu este un caz izolat, multe femei din Cecenia încercând să scape de violența domestică și de represiunile regimului. Zaurbekova a reușit să scape din Rusia cu ajutorul avocatului său și a făcut apel la familia ei să nu o mai caute și să o „uite că există”.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;