Condamnare în Rusia pentru Mesajul "Nu războiului" Scris pe Buletinul de Vot

Condamnare în Rusia pentru Mesajul "Nu războiului" Scris pe Buletinul de Vot

O femeie din Rusia a fost recent condamnată la opt zile de detenție administrativă după ce a scris mesajul "Nu războiului" pe buletinul său de vot în timpul alegerilor prezidențiale. Incidentul, care a avut loc în Sankt Petersburg, a fost interpretat de tribunal ca o distrugere a proprietății statului și o discreditare a forțelor armate ruse.

Acest act de protest a venit în urma realegerii lui Vladimir Putin ca președinte al Federației Ruse, un rezultat electoral care a fost puternic criticat de opoziția în exil. Femeia a fost, de asemenea, amendată cu suma de 40.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 400 de euro.

În ziua alegerilor, susținătorii opoziției au ieșit în evidență prin prezența lor numeroasă la secțiile de votare, provocând cozi lungi în anumite locații, inclusiv în fața ambasadelor rusești din străinătate. Alte forme de protest au inclus invalidarea buletinelor de vot prin scrierea numele opozantului Aleksei Navalnîi, care a decedat în închisoare în luna februarie.

Potrivit ONG-ului OVD-Info, care monitorizează represiunea, în jur de 119 persoane au fost arestate pentru diferite acțiuni de protest în timpul alegerilor prezidențiale.

Acest caz subliniază tensiunile politice din Rusia și măsurile severe luate împotriva celor care își exprimă opoziția față de război și politica actuală a guvernului.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;