Medic din Craiova în centrul unui nou caz de malpraxis: o pacientă a decedat după o endoscopie

Medic din Craiova în centrul unui nou caz de malpraxis: o pacientă a decedat după o endoscopie

Medicul Alin Demetrian, cunoscut în comunitatea medicală din Craiova și fost manager al Spitalului Județean de Urgență Craiova, se confruntă cu acuzații grave după decesul unei paciente în urma unei endoscopii. O femeie de 52 de ani din Caracal a murit, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj au deschis o anchetă pentru a determina dacă există elemente de malpraxis medical în acest caz.

Faptele s-au petrecut la începutul lunii aprilie, când pacienta a suferit o intervenție de explorare endoscopică, care s-a soldat cu un stop cardio-respirator. Din păcate, la aproximativ o lună de la incident, femeia a decedat. Acum, anchetatorii sunt în procesul de a strânge toate dovezile necesare pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.

Aceasta nu este prima dată când medicul Alin Demetrian este asociat cu acuzații de malpraxis. În trecut, au fost înregistrate alte patru cazuri de deces în urma biopsiilor efectuate de acesta, primul caz datând din 2019. Situația actuală a determinat polițiștii să solicite înăsprirea măsurilor preventive împotriva medicului, care până acum se afla sub control judiciar.

Cu o carieră academică notabilă și o poziție de influență în sistemul medical local, cazul lui Alin Demetrian stârnește numeroase întrebări și preocupări cu privire la siguranța pacienților și la responsabilitatea profesională a medicilor. Comunitatea așteaptă cu interes rezultatele anchetei și speră ca dreptatea să fie servită în acest caz tulburător.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;