Incident Chimic la Sediul Serviciului de Informații din Suedia: Opt Persoane Internate

Incident Chimic la Sediul Serviciului de Informații din Suedia: Opt Persoane Internate

Sediul Serviciului suedez de informaţii (SAPO) a fost scena unui incident alarmant vineri, când a fost nevoie de evacuarea clădirii din cauza unei alerte privind prezența unei substanțe periculoase. Opt persoane, între care și ofițeri de poliție, au fost transportate la spital după ce au prezentat simptome neobișnuite.

Conform declarațiilor lui Patrick Soderberg, medic-șef al serviciilor sanitare din Stockholm, semnalele privind posibila contaminare cu o substanță necunoscută au fost raportate în jurul orei 13:00. Autoritățile au reacționat prompt, desfășurând forțe de poliție echipate cu măști de gaz și vehicule de urgență în zona sediului SAPO.

În ciuda încheierii operațiunii în jurul orei 16:30 și deschiderii unei anchete pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului, natura exactă a gazului și sursa acestuia rămân incerte. Purtătoarea de cuvânt a SAPO, Karin Lutz, a confirmat evacuarea parțială a sediului, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Incidentul vine într-un moment de tensiune crescută pentru Suedia, care se pregătește să finalizeze aderarea la NATO, o mișcare strategică luată în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. Serviciile de informații suedeze au emis recent avertismente cu privire la amenințările potențiale din partea Rusiei, dar și ale Chinei și Iranului, față de securitatea națională a țării.

Martori la fața locului au descris un miros puternic, asemănător vopselei, iar rezidenții din apropiere au fost sfătuiți să-și țină ferestrele închise. Ancheta în desfășurare va căuta să clarifice cauzele acestui incident și să evalueze potențialele riscuri pentru sănătatea publică și securitatea națională.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;