Alertă în Dolj: Situație Critică în Satul Bâzdâna După Explozia Provocată de o Pungă de Gaze

Alertă în Dolj: Situație Critică în Satul Bâzdâna După Explozia Provocată de o Pungă de Gaze

Locuitorii din satul Bâzdâna, comuna Calopăr, județul Dolj, trăiesc momente de neliniște după ce o explozie a avut loc în urma unei acumulări de gaze metan (CH4). Incidentul, care s-a soldat cu rănirea proprietarului casei, a determinat autoritățile să ia măsuri imediate pentru asigurarea siguranței cetățenilor.

Comitetul pentru Situații de Urgență Dolj s-a mobilizat rapid, programând o întâlnire de urgență pentru a evalua situația și a stabili pașii necesari. Echipajul CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) a efectuat măsurători în zona afectată, descoperind concentrații periculoase de metan, de până la 74% în zona puțului.

Zona a fost imediat balizată și pusă sub supravegherea autorităților pentru a preveni orice alte incidente. Pompierii din cadrul ISU Dolj continuă să monitorizeze situația, luând în considerare faptul că pe proprietatea afectată fusese descoperită o pungă de gaze acum doi ani.

Proprietarul casei, care a suferit arsuri la nivelul feței și mâinilor, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cazul său a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă acumulările de gaze naturale în zonele rezidențiale.

Autoritățile îndeamnă locuitorii să fie în alertă și să raporteze orice miros suspect de gaze, pentru a evita astfel de incidente în viitor. În plus, se recomandă verificarea periodică a instalațiilor de gaze și a spațiilor închise unde acestea se pot acumula.

În momentul de față, se așteaptă deciziile Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a vedea care vor fi următoarele măsuri ce vor fi luate pentru a asigura siguranța cetățenilor și a preveni alte astfel de tragedii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;