Rețea de trafic de copii dezvăluită: Bebeluș ucrainean, aproape vândut unui cuplu din România

Rețea de trafic de copii dezvăluită: Bebeluș ucrainean, aproape vândut unui cuplu din România

Un caz tulburător a ieșit la iveală în urma investigațiilor autorităților din Republica Moldova, care au descoperit o rețea infracțională acuzată de trafic de copii. Patru femei din Republica Moldova au fost trimise în judecată pentru încercarea de a vinde un copil ucrainean, născut la Chișinău, unui cuplu din România.

Mama bebelușului, o femeie de 38 de ani, originară din Ucraina, a fost ademenită să nască în Moldova sub pretextul securității în fața războiului din țara sa. Conform anchetatorilor, ea a fost supusă presiunilor psihologice pentru a consimți la "adopția" copilului său de către cumpărătorii români, în schimbul unei sume de bani și a unor bunuri. În caz contrar, i s-ar fi retras drepturile părintești odată întoarsă în Ucraina.

Din grupul infracțional făceau parte președinta unei fundații care pretindea că apără drepturile copiilor, o șefă de maternitate, o notară din Moldova și o femeie din Ucraina, toate acuzate de complicitate la această infracțiune. În plus, cuplul din România care intenționa să "cumpere" copilul este acum sub investigație în România, după sesizarea autorităților moldovene.

Dacă sunt găsite vinovate, femeile implicate în acest caz riscă pedepse severe, variind de la 15 la 20 de ani de închisoare, până la închisoare pe viață, plus interdicția de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități.

Acest incident a stârnit indignare și a atras atenția asupra problemelor serioase legate de traficul de persoane și exploatarea vulnerabilităților celor afectați de conflictele armate. Este un apel urgent la vigilență și la luarea de măsuri pentru protejarea drepturilor celor mai neajutorați.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;