Descoperirea unei rețele de trafic cu medicamentul Ozempic în București

Descoperirea unei rețele de trafic cu medicamentul Ozempic în București

Poliția Capitalei a anunțat desființarea unei rețele care se ocupa cu decontarea ilegală și vânzarea pe internet a medicamentului Ozempic, destinat inițial tratamentului persoanelor cu diabet de tip 2, dar folosit în mod ilegal pentru slăbit. În urma unei acțiuni desfășurate în București și Ilfov, au fost efectuate 21 de percheziții domiciliare și au fost reținute 13 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani.

Printre cei implicați în acest caz se numără o asistentă medicală de la o clinică privată din Capitală, care este suspectată că a falsificat rețete pentru a obține gratuit medicamentul și ulterior a-l vinde în afara cadrului legal. Asistenta, în vârstă de 32 de ani, ar fi acționat cu complicitatea a patru medici, care nu aveau competența necesară de prescriere a acestui medicament.

Prejudiciul estimat în urma activităților ilegale depășește 1.000.000 de lei. Autoritățile au stabilit că rețeta falsificată era realizată prin introducerea unor date fictive în sistemul informatic, iar medicamentul era apoi vândut fie pe platforme comerciale, fie prin rețele de socializare. Poliția continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunile de fals informatic în formă continuată și înșelăciune.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;