Putin avertizează că instructori militari occidentali în Ucraina vor fi ținte pentru forțele ruse

Putin avertizează că instructori militari occidentali în Ucraina vor fi ținte pentru forțele ruse

Președintele rus Vladimir Putin a făcut declarații marți, afirmând că instructori militari occidentali sunt prezenți în Ucraina și că aceștia vor fi considerați ținte legitime pentru forțele ruse. Putin a susținut că acești instructori operează sub acoperirea de mercenari și că participă la acțiuni militare pe teritoriul ucrainean, suferind pierderi. Liderul rus a menționat că aceste pierderi devin din ce în ce mai greu de ascuns de către țările occidentale.

De asemenea, Putin a declarat că atacurile ucrainene pe teritoriul rusesc cu ajutorul armelor occidentale sunt posibile doar cu suportul specialiștilor din Occident, argumentând că aceasta le conferă statutul de ținte legitime. În contextul în care Ucraina a folosit deja arme occidentale pentru atacuri pe teritoriul Rusiei, Putin a amenințat cu consecințe grave țările NATO care permit astfel de acțiuni.

Aceste declarații vin într-un moment de tensiuni crescute între Rusia și Occident, pe fondul războiului din Ucraina, care a intrat în cea de-a 826-a zi. Deși Franța și-a exprimat susținerea pentru dreptul Ucrainei de a folosi arme occidentale împotriva Rusiei, Statele Unite și alte țări occidentale sunt reticente, temându-se de o posibilă escaladare a conflictului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;