SUA își mențin suportul pentru Israel în ciuda atacurilor din Rafah

SUA își mențin suportul pentru Israel în ciuda atacurilor din Rafah

Statele Unite au declarat că își mențin sprijinul pentru Israel, chiar și în urma atacului israelian de la Rafah, care a provocat numeroase victime civile. John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a subliniat că SUA nu ignoră pierderile de vieți omenești și că politica de sprijin pentru Israel nu se va schimba în urma atacului de duminică. Atacul a fost descris de palestinieni drept un "masacru" și de israelieni drept un "accident tragic", rezultând în 45 de morți și 249 de răniți, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

În ciuda acestor evenimente, Departamentul american al Apărării consideră că operațiunea israeliană este "limitată". Sabrina Singh, purtătoare de cuvânt adjunctă a Pentagonului, a menționat că Statele Unite nu sunt în favoarea sancțiunilor împotriva Curții Penale Internaționale, chiar dacă unii senatori republicani au solicitat acest lucru.

În același timp, problemele privind ajutorul umanitar pentru palestinieni s-au agravat după ce un debarcader temporar, construit de SUA pentru livrarea ajutoarelor și evaluat la 320 de milioane de dolari, a fost avariat de marea agitată. Reparațiile sunt estimate să dureze cel puțin o săptămână, perioadă în care livrarea ajutoarelor va fi îngreunată. Organizația Mondială a Sănătății a reușit să livreze materiale medicale în Gaza, dar situația rămâne critică, resursele fiind insuficiente.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru a vota o rezoluție care să oprească violența în Rafah, conform declarațiilor ambasadorului Algeriei la ONU.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;