Președintele Biden Își Menține Încrederea în Secretarul Apărării Lloyd Austin, În Ciuda Erorii de Judecată

Președintele Biden Își Menține Încrederea în Secretarul Apărării Lloyd Austin, În Ciuda Erorii de Judecată

Președintele SUA, Joe Biden, a exprimat vineri încredere în Secretarul Apărării, Lloyd Austin, chiar dacă a recunoscut că a fost o eroare de judecată din partea acestuia să nu-l informeze despre spitalizarea sa. În timpul unei vizite la întreprinderi locale din Allentown, Pennsylvania, Biden a confirmat că îl susține pe Austin în ciuda acestei greșeli.

Lloyd Austin, în vârstă de 70 de ani, se află în continuare sub tratament medical la centrul medical militar național Walter Reed, după ce a fost internat pe 1 ianuarie pentru complicații apărute în urma unei intervenții chirurgicale pentru cancer de prostată. Diagnosticul de cancer a fost ținut secret până marți, iar administrația nu a fost informată despre starea sa până pe 4 ianuarie.

Pentagonul a anunțat că Austin este în „stare bună” și și-a reluat parțial îndatoririle, menținând contactul cu personalul său. Nu există încă o dată stabilită pentru externarea sa din spital, dar secretarul de presă al Pentagonului, Pat Ryder, a asigurat că vor fi furnizate actualizări zilnice despre starea de sănătate a secretarului apărării.

Internarea secretă a lui Austin a provocat îngrijorări în ceea ce privește securitatea și transparența, ceea ce a dus la inițierea a trei anchete pentru a evalua gestionarea crizei de sănătate a acestuia la nivelul Casei Albe.

Această situație subliniază importanța comunicării și transparenței în cadrul administrației de top a SUA, precum și necesitatea de a avea proceduri clare de raportare în caz de urgență medicală a unor oficiali de rang înalt.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;