Directorul FSB Aleksandr Bortnikov avertizează că NATO antrenează Moldova pentru confruntare militară

Directorul FSB Aleksandr Bortnikov avertizează că NATO antrenează Moldova pentru confruntare militară

Directorul Serviciului Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB), Aleksandr Bortnikov, a declarat că NATO încearcă să implice Republica Moldova într-o confruntare militară cu Rusia și Belarus. Afirmațiile sale au fost făcute în contextul unei reuniuni a şefilor serviciilor speciale şi de securitate din Comunitatea Statelor Independente (CSI), conform agenției oficiale ruse TASS.

Bortnikov a menționat că autoritățile moldovenești și-au pierdut independența politică și se confruntă cu problema pierderii identității naționale și a statalității. El a criticat acordul de securitate recent încheiat între Chișinău și Uniunea Europeană, susținând că UE se transformă de facto într-o extensie a NATO. Aceste declarații vin în urma unor acuzații similare formulate de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a descris integrarea Moldovei și Ucrainei în UE ca fiind artificială și inutilă pentru cetățenii Europei, sugerând că aceasta duce la o dizolvare în structurile NATO-centrice.

Aceste comentarii intervin în timp ce liderul rus Vladimir Putin efectua o vizită în Belarus.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;